BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 17, 2010

Dah boleh tahan

Minggu nie aku dah msk minggu kedua praktikal....mcm yg terjadi minggu pertama nie...

Kerja masih sama mcm minggu lepas gak ddk kat spring insertion machine,

kerja yg best sbb skung nie aku pon dah mula laju wat semua kerja nie....tanya pasal badan aku...huh!!!mmg sakit2 tapi lama2 dah jd biasa bdn aku nie.

Mana taknya setiap hari aku kena mskkan spring,pastue angkat seat frame yg yg berat tue.rasanya dalam 3 kg kot...tue baru satu.selalunya production akan jalan dalam 480 unit termsk viva,myvi,dan alza.

bayangkan kalu 480x3=?

kan banyak jumlahnya sehari.bdn pon dah jd mcm ketul2 dah.

Tapi...aku hapy kat situ mana tidaknya pekerja kat situ semua peramah...abg zul logistik kalu tak de kerja mesti lepak tempat aku....dan utk pengatahuan korg dia tu supervisor si amir tue.pekerja yg lain mmg sempoi2 lah termsk pekerja nepal.....hahaha

Hari rabu aku paling tak tahan hari tue...production betoi2 laju,dan sebagai org baru aku rasa mcm nak pengsan.bapa kali aku p dok minum air....dan pada hari tue lah aku punya jari dahj rasa bengkak2 sakit2..adoiiii.

Besok dah msk minggu ketiga aku praktikal....dah nak dekat sebulan kat kilang yg TERSYG tue..hahaha.HR janji sebulan pastue kami tak jd dah buruh paksaan atau pon ddk kat line...aku harap janji depa tue betoi lah.kalu tak betoi pon tak pe tapi just antaq aku kat tempat lain pula sbb nak lebih banyak knowledge kat kilang tue.

Kepada kwn2 aku yg ada kat kilang tue...aku harap kita leh banggakan nama u kita...biaq dia taw bdk2 mcm kita nie leh wat mcm2....

2 comments:

PASCAL said...

Halo bro..

zul mane yg dimaksud kan ni?? zul era ke?? zul dah masuk logistic balik ke?? die naik supervisor?? ke zul lain, org baru? bukan zul era?

Bagi aku kerja kau tak berat lagi tu, baru kat stesen spring tu, try kat robot seat assy no 1 tu tgk, jaga kiri kanan.. lagi letih bro, stakat kat spring tu, aku pakai 2 jari je kot.. seius nih..

Tolong kirim salam kat wan boye, ijal rasa, babu, azrul maint, Salim maint, dgn bob maint, ahh susah sgt, kim slaam kat sume, gi buat pengumuman hari isnin beratur tu..

mR KimEy said...

hahahah robot tue abey dah ambik sampai skung dia trak bg kat aku..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...